100-годишна къща в Тетевенския балкан си търси стопани!

Описание на имота:

Нашата малка къщичка търси своите стопани, които да се грижат добре за нея. Намира се в полите на Тетевенския балкан, в малко село с хранителен магазин, поща, дейно читалище, кметство, детска площадка, изворни чешми и екопътеки.
Основоно населението работи в града (12 км. ) или в съседното село (6 км.) в сферата на дърводобива и дървообработването, туризма, производството, транспорта.
Къщата се намира в началото на селото, в първата махала. Там живеят няколко семейства. В селото все още има и млади хора. Обичаме традициите и спазваме празниците. През лятната ваканция малките участват в кръжок "Сръчни ръчички" къв читалището, а големите участват по фолклони фестивали по света и у нас.Имотът разполага с:
Дворно място, Канализация, Ток, Мрежов обхват, Асвалтов път

Моите идеални наематели са:

Двама души / сам човек, които са трудоспособни, трудолюбиви, забавни, самоинициативни и обичащи простия начин на живот.
В къщата не се допускат кучета и котки, но може да се гледат на двора, ако им приспособите месетенце.Какво предлагам:

Къщата е направена с много ръчен труд от моите прадеди. Намира се на по-усамотено, по-високо място с гледка към махалата. До нея може да се стигне по два начина като единият е достъпен с джип. Асфартовият път е на 20-30 метра.

Към къщата има дворно място, което до преди 2-3 години обработвахме със семейството ми. Използвали сме го основно за картофи, боб, тикви, лук, копър, цветя, а в последно време засадихме боровинки и аронии. В по-голямата си част, имотът е заграден с нова мрежа и циментени колове. В момента в двора има осен и ябълково дърво.

Общата площ на къщата е около 50 кв.м., еднофамилна. Тя е къща-близнак. На първия етаж (по-скоро приземен, вкопан леко в земята поради наклона) има 2 подещения: стая, с два прозореца, гледащи към пътя, и маза. В мазата е отделено място за баня и тоалетна, която не е направена. Първият етаж е малко по-нисък. В стаята има стар бюфет, ниска масичка, две пейки. На втория етаж се влиза от отделен вход през чардак. Тай разполага с две стаи. Първата стая и голяма. В момента тук се намират предмети от бита на моите баби като съдове, постелки, водник, имитация на огнище. Особеното тук е, че подът е от кал (земя). Във втората стая са поставени две легла - единично дървено легло и приста от 90-те години с матраци. Разполага с три прозореца, два от които гледат към пътя, а един към двора. Таванът е много красив с изпъкналите греди. Стъклата на прозорците са сменени, подът е измазано дюшеме. Има малко кюмбе и нов, измазан комин.

Покривът е в прилично състояние. Има нужда от "претарашване", за да се сменят тук-там някоя цигла.
Имотът е подходящ за живеене в пролетно-летния сезон, както и в ранна есен. Отдава се под наем дългосрочно, но докато си изградим взаимно доверие ще се виждаме често.
Разполага с ток, вода (на първи етаж), канализация, дворно място, приятни комшии, спокойствие и чист въздух. Част от моето семейство живее в същото село, така че - няма страшно! Ще ви помогнем с каквото можем!

В последните години много хора се заселиха в нашето село от близо и далеч!Какво очаквам от тях в замяна:

На първо място човешко отношение, честност и взаимно разбирателство!

2) Трудолюбиви хора, които нямат криминално минало, буйни прояви, зависимости към наркотични вещества.
3) Поддържане на двора - косене на дворното място на време (в перода май-юни е по-често поради дъждовете).
4) Почистване на каменните стъпала пред къщата (около 5-6 на брой) от трева и мъхове.
5) Довършване на санитарния възел. (до момента има прекарана канализация и преградено място за баня на първи етаж, но не в идеално състояние. Условията за доизграждане на санитарен възел ще се обсъждат на място, тъя като в момента нямаме актуални снимки.)
6) Забавни веселяци, които обичат селския живот!Местоположение:
Тетевен 5700

Вашият коментар